EHBO

EHBO

EHBO cursus

Dagelijks gebeuren er ongelukken. Thuis, op straat of op het werk. Variërend van ernstige tot minder ernstige ongevallen. Nog te vaak wordt er bij een ongeluk vertrouwd op het initiatief van een voorbijganger of collega, of wacht men op een arts of een ambulance. In zo’n geval kan een EHBO cursus van levensbelang zijn! Na het volgen van een EHBO cursus bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan een medemens. Bovendien kunt u het inzicht en kennis van letsels helpen om preventief ongelukken te voorkomen.

De Basiscursus EHBO bestaat uit drie lesdagen van 09.00 tot 17.00 uur waarin u alle aspecten worden bijgebracht om Eerste Hulp te kunnen verlenen. Om de praktijkoefeningen zo realistisch mogelijk te maken, worden Lotusslachtoffers ingeschakeld die een ongevalsituatie naspelen. U leert dan de theorie direct toe te passen in de praktijk. Hierdoor zal u de Basiscursus EHBO als boeiend en dynamisch ervaren!

De EHBO cursus wordt verzorgd door zeer ervaren docenten conform de richtlijnen van het Oranje Kruis en behandelt de volgende onderwerpen:

 Stoornissen in het bewustzijn
 Stoornissen in de ademhaling
 Stilstand van de bloedsomloop
 Ernstige uitwendige bloedingen
 Shock
 Het gebruik van een AED
 Brandwonden
 Kneuzing en verstuiking
 Ontwrichting en botbreuken
 Oogletsels en vergiftiging
 Elektriciteitsongevallen
 Letsels door koude en letsels door warmte
 Vervoer over korte afstand
 Verband en hulpmiddelen
 Het menselijk lichaam


Ruiten Veiligheidsopleidingen en middelen: Uw partner in veiligheid!